Bibliotheek / Boeke-útlien

 

De bibliotheek “Boeke-útlien” is gesitueerd achter de receptie van het MFC. Er is een groot assortiment boeken voor u, welke u zonder lidmaatschapskosten mag lezen.

Er staan 4 computers opgesteld die u mag gebruiken om informatie te zoeken, werkstukken te maken of gewoon een rustig plekje om te studeren.

Loop gerust eens binnen op de donderdag tussen 10.45 – 11.45 en 13.15 – 14.15 en 19.15-20.15.

Een ander tijdstip? Neem dan contact op met één van de onderstaande bibliotheek vrijwilligers:

 

Sake     0519-332341

Siep      0519-332507

Hieke     0519-332535

Jannie    0519-332609

Tity       0519-332567

Greetje   0519-332413

Griet      0519-332654

Buurtzorg

 

De buurtzorg is gevestigd links naast de hoofdingang. Bij binnenkomst 1e deur links. Voor een telefonisch afspraak of een bezoek aan Buurtzorg leest u verder op:

http://burdaard.buurtzorg.net of kunt u bellen naar: 06-51921684.

Kinderopvang

 

3K Kinderopvang Locatie Burdaard verzorgt de professionele buitenschoolse opvang (bso) voor Burdaard en omstreken. Wij zijn gevestigd in het Multi Functioneel Centrum (MFC). Het MFC staat door middel van een droogloop in verbinding met de basisschool. Kinderen uit Burdaard en omstreken in de leeftijd van 4 tot 13 jaar worden voor schooltijd van 7.00 tot 8.15 opgevangen en naar school gebracht. En worden na schooltijd door een deskundig pedagogisch medewerkster opgevangen vanaf 11.45 uur tot 18.30 uur. Ook is de BSO open op schoolvrije dagen en mogelijk in ook tijdens schoolvakanties.
 

De BSO-ruimte is sfeervol en functioneel ingericht. Centraal in de ruimte staat een lange tafel met stoelen waarbij de kinderen gezamenlijk fruit, een crackertje en drinken krijgen.
Verder zijn er in de ruimte gezellige hoeken gecreëerd zoals een poppenhoek, winkelhoek, leeshoek, autohoek, bouwhoek en een relaxhoek. Naast het vrij spelen bieden wij ook verschillende knutsel- en spelactiviteiten aan.
Kindvriendelijkheid, ontwikkeling, veiligheid, gezelligheid en ontspanning zijn enkele kreten die bij ons hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat de kinderen op de eerste plaats komen en zelf mogen bepalen wat, met wie en wanneer ze wat willen gaan doen.
 

Op de omheinde buitenspeelplaats kunnen de kinderen zich prima vermaken in de grote zandbak of met het uitdagende buitenspeelgoed. Ook wordt er vaak gespeeld op het dorpsplein, welke gelegen is aan de voorzijde van het gebouw. Daar bevinden zich een grote voetbalkooi en diverse speeltoestellen. Indien het weer het toelaat proberen wij elke dag buiten te spelen.
 

De kinderopvang kan ook gecombineerd worden met muziekles, en sportles. Ouders moeten deze activiteiten vaak organiseren na werktijd. 3K Kinderopvang  combineert dezeactiviteiten zodat er meer rust bij de kinderen en de ouders zal ontstaan.

 

Openingstijden:
3K Kinderopvang is geopend op;


VSO
maandag t/m vrijdag 7:00 uur - tot 8.15 uur.
Opvang vanaf 6.30 mogelijk in overleg* 


BSO:
Maandag 14.00 uur - 18:30 uur
Dinsdag 14.00 uur - 18:30 uur
Woensdag 14.00 uur - 18:30 uur
Donderdag 14:00 uur - 18:30 uur
Vrijdag 12.00 uur - 18.30 uur
Verlengde opvang tot 19.00 uur is mogelijk in overleg*Vakantieopvang:
Maandag t/m vrijdag 7:00 – 18.00 uur
Verlengde opvang tot 19.00 uur is mogelijk in overleg*


De opvang kan eventueel op afspraak gecombineerd worden met muziekles en sport. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we ook op andere dagen opvang aanbieden.
Informeer naar de mogelijkheden! De overheid ondersteunt de ouder(s) financieel bij 3K Kinderopvang. Op www.toeslagen.nl kunt u deze financiële ondersteuning eenvoudig berekenen.

 

Maandag tm Vrijdag van 7:00 tot 18:00 uur.

Contactgegevens:
3K Kinderopvang
T.a.v Chantal Boering
06-29223260
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.3k-kinderopvang.nl 

 

Ouderensoos

 

In de kaart en biljartzaal boven de foyer is elke dinsdagmiddag vanaf 13:30 uur de ouderensoos geopend. Interesse? loop gerust eens binnen.

Jeugdhonk

 

Jeugdhonk Burdaard is voor alle jeugd tussen de 12 en 18 jaar.

Het jeugdhonk is 1x per 2 weken open van 19.30 tot 22.30u op vrijdagavond. 

Die avond kun je gezellig samenkomen om bijv te darten, muziek luisteren, te poolen enz met je vrienden. Vanaf januari draait de jeugd zelf bardiensten met 1 volwassen vrijwilliger als verantwoordelijke die avond. Er word geen alcohol geschonken maar er is natuurlijk wel gratis WIFI! Ingang aan de zijkant naast de fitness. Via de trap kom je bij de ingang van het jeugdhonk.

Ook zijn we te vinden op Facebook: Jeugdhonk Burdaard

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

Bekijk hier de huisregels

 

Heb je vragen? Stel ze aan:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Trombose dienst

 

Elke vrijdag kunt u op 11:00 terecht bij de trombose dienst in Het MFC. Zodra de laatste bezoeker is geweest vertrekt de trombosedienst medewerker weer. Bij binnenkomst via de hoofdingang 1e deur links. Het kantoortje naast Buurtzorg. Voor meer informatie kijkt u op:        www.trombosedienstfrieslandnoord.nl/module/priklocatie/priklocatie.php?pid=141

Aula

 

Bij een overlijden komen veel dingen op u af waaronder de verzorging van de begrafenis. Na een uitvaart is het vaak de gewoonte om in een discrete sfeer de nabestaanden te condoleren en samen met familieleden en vrienden de overledene te herdenken. Het MFC beschikt over een volledig ingerichte aula. In een zaal naar keuze, bieden we u de mogelijkheid om samen een warm en waardevol afscheid te nemen.  Uw persoonlijke wensen kunt u bespreken met MFC Burdaard tel 0519-332470.  U kunt ons uiteraard ook een e-mail sturen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Peuterspeelzaal

 

Als kinderen ongeveer 2,5 jaar oud zijn krijgen ze de behoefte om verder te kijken dan hun vertrouwde omgeving. Ze gaan dan meer contact zoeken met de buitenwereld. De peuterspeelzaal biedt kinderen hiervoor de ideale gelegenheid. Kinderen vinden inde peuterspeelzaal datgene waar ze behoefte aan hebben en leren spelenderwijs met andere kinderen om te gaan. Leren  met elkaar rekening te  houden.  De primaire doelstelling van het speelzaalwerk in Ferwerderadiel is om kinderen van 2,5 tot 4 jaar, onder deskundige leiding,  gelegenheid te geven elkaar op een veilige manier en in een vertrouwde omgeving te ontmoeten. Ze kunnen met elkaar spelen en zich verder ontwikkelen.  Verder willen de peuterspeelzalen een ontmoetingsfunctie vervullen voor ouders, zodat uitwisseling van opvoedingservaringen plaats kan vinden.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sloep huren

Elektrisch varen in een sloep

 

Elektrisch varen is een genot voor iedere waterliefhebber! Dat is mogelijk vanuit Burdaard. De Aluyard Koningssloep 650 uit 2013 is een elektrosloep, aangedreven door een elektrische motor. In deze aluminium sloep is plaats voor maximaal 8 personen.

 

De accu’s hebben een capaciteit die voldoende is om 8 uren fluisterstil en ontspannen te kunnen varen, geen herrie en geen benzinegeur. Puur genieten! De sloep heeft een buiskap en is rondom voorzien van prachtige donkerblauwe kussens.


Een tevreden huurster vertelt: “Vorig jaar hebben we met vrienden een dag de elektrische sloep gehuurd. Zelf hadden we allemaal lekkere hapjes en drankjes meegenomen. Onze eerste stop was bij de ‘Tegeltjesbrug’ tussen Giekerk en Lekkum. Leuk om al die foto’s te bekijken. Vervolgens hebben we koers gezet naar Leeuwarden en hebben we aangemeerd in de Prinsentuin. Na het nuttigen van het een en ander zijn we toen door de grachten gevaren, en daarna weer terug naar Burdaard. Een prachtige ervaring, heel gezellig, een aanrader!”

 

Reserveren en info:

telefoon: 06 - 5103 4093

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.elektrosloepfryslan.nl


Inloopmiddag senioren

Op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur van begin oktober tot eind april is er een inloopmiddag voor senioren waar spelletjes worden gespeeld, een  bloemstukje wordt gemaakt, of gewoon gezellig wordt bijgepraat. Het seizoen wordt afgesloten met een uitstapje. Meer informatie? Bel met Hennie Reijnders 0519-840032 of Greet van de Meer 0519-332402.

Inloopmiddag senioren

Op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur van begin oktober tot eind april is er een inloopmiddag voor senioren waar spelletjes worden gespeeld, een  bloemstukje wordt gemaakt, of gewoon gezellig wordt bijgepraat. Het seizoen wordt afgesloten met een uitstapje.


Meer informatie? Bel met Hennie Reijnders 0519-840032 of Greet van de Meer 0519-332402.

Wichtich


Wichtich: Gewichtsconsulent en lifestylecoach!

Vanaf maandag 12 maart kun je bij MFC Het Spectrum in Burdaard ook terecht als je wilt afvallen of als je behoefte hebt aan voedingsadvies! Wichtich is het bedrijf van gewichtsconsulent en lifestylecoach Sietse van der Meer uit Leeuwarden. 

Het Spectrum biedt een breed aanbod van verschillende sporten. Zo kun je onbeperkt fitnessen voor 15,00 euro per maand en bevindt zich op de 1ste verdieping een verwarmd zwembad. Door de samenwerking aan te gaan met Wichtich is er nu naast sport ook aandacht voor voeding.

Wichtich richt zich op het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Je kunt kiezen voor een lang traject van 9 weken of een kort traject van 5 weken. Je valt ongeveer 0,5 tot 1 kilo per week af. Dit zonder maaltijdvervangers of een streng dieet. Na afloop van een traject ben je niet alleen afgevallen, maar weet je ook hoe je zelfstandig verder moet gaan. 

Wichtich is aangesloten bij de BGN. Dit betekent dat een traject (gedeeltelijk) vergoed wordt als je een aanvullende verzekering hebt. Meld je voor 31 maart 2018 aan en ontvang ook nog eens 10% korting!

Kijk voor meer informatie op www.wichtich.frl. Voor vragen en aanmeldingen kun je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-46424940.